Menukaart
Grand Café

Menukaart Grand Café

Ontbijt

Petit déjeuner
Assortiment brood, koffie of thee, choco, confiture, charcuterie, kaas, gekookt eitje en verse jus
15,50

Patisserie

Gebakje van de dag
5,50

Huisgemaakte appeltaart
4,75

Advocaatje met slagroom
5,25

Huisgemaakt chocolade brownie
5,50

Extra slagroom
0,50

Scharreleitjes

Omelet Champignons
8,50

Boerenomelet
8,50

Omelet ham en/of kaas
8,50

Uitsmijter spek
9,50

Uitsmijter ham en/of kaas
9,50

Uitsmijter zalm
11,00

Uitsmijter naturel
8,50

Crèpes en croques

Natuur
6,50

Spek
8,00

Gruyère met ui en tijm
9,00

Chèvre met zongedroogde tomaat, rucola, walnoten en honing
14,50

Zalm met rucola en roomkaas
14,50

Nutella
7,00

Croque monsieur
Boterhammen belegd met ham en gruyère, oversmolten met bechamel
7,75

Croque madame
Boterhammen belegd met ham en gruyère, oversmolten met bechamel en gebakken eitje
8,25

Vegetarische croque (V)
Boterhammen belegd met oude kaas, coeur de boeuf, tijm, bechamel en gruyère
8,00

Soepen

Tomatensoep
van zongerijpte tomaat met basilicum en balletjes
7,25

Uiensoep
Gegratineerd uit de oven met gruyère en kaascroutons
7,50

Soupe du jour
Dagprijs

Grandes Salades

Salade spinazie (V)
Salade met spinazie, burrata, gebakken vijgen in aceite balsamico, amusetomaatjes, vijgenbrood en pijnboompitten
16,50

Salade chèvre (ook vegetarisch)
Salade van geitenkaas met gebakken appel en spek, walnoten, honingmosterddressing en noten-rozijnenbrood
16,00

Salade scampi
Salade met gebakken scampi, amusetomaatjes, lente-ui, en gefrituurde rijstnoodles
16,50

Caesar salade
Gebakken kropslaatje in spek met geplukte kip, dressing van ansjovis en Parmezaanse kaas, eidooier en croutons
16,00

Salade niçoise
Salade met rosé gebraden tonijn, kropsla, olijven, ei, rode ui, ansjovis, haricots verts en lookdressing
17,00

Salade carpaccio
Salade met dun gesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rucola en truffelmayonaise
17,00

Salade Mauritz
Met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, krabsalade en een cocktaildressing
17,50

Lunch

Baguette carpaccio
Baguette bruin of wit met dun gesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola
13,50

Croquettes de veau ou fromage,
Holtkamp kalfskroketten of kaaskroketten, geserveerd met bruin of wit brood
10,00

Croquettes de crevettes,
Holtkamp garnalenkroketten, geserveerd met bruin of wit brood
15,00

Toast gerookte zalm
Met gerookte zalm, kreeftenmayonaise, peterselie, kappertjes en rode ui
12,00

Toast Hollandse garnaaltjes
Toast met geprakte avocado, gemarineerde Hollandse garnalen en cocktailsaus
16,50

Steak sandwich
Ciabatta met gegrillde bavette gepofte puntpaprika, cèpes, rucola, Oud Brugge en andalousesaus
16,50

Hors d’oeuvre
Plateau met diverse lunchgerechten: broodje martino, sandwich zalm, uitsmijter met tomaat, kaas en truffelmayonaise, soepje naar keuze, broodje kalfskroketje en Brabants worstenbroodje
17,00

Club sandwich classique
Geroosterd brood met kip, tomaat, komkommer, sla, kaas, spek, mayonaise en dunne frites
13,00

Clubsandwich vegetarian (V)
Geroosterd brood met huisgemaakte sandwichspread, Oud Brugge, mosterd, cress en tomatenjam
13,00

Club sandwich Willemstad
Geroosterd brood met gerookte
zalm, krabsalade, ei, sla, rode ui, peterselie, kappertjes en dunne frites
13,00

Amuses

Amuses

Fromage
3 Kaasjes van kaasmeester van Tricht & zoon met vijgen-notenrozijnenbrood
7,00

Bitterballen, 8 stuks
Van Holtkamp met mosterd
6,75

Minigarnalenkroketten, 6 stuks
Met cocktailsaus
12,50

Breekbrood met smeersels
6,75

Minifrikandel
Met sjalotjes, mayonaise en ketchup, zoals de baas het wil
5,75

Oude kaas
Met selderijzout en mosterd
4,50

Toastje ossenworst
Met truffelmayonaise en zilveruitjes
6,50

Minikaaskroketjes van Holtkamp
6,75

Plateau gerookte zalm
10,00

Pata negra
Plateau dun gesneden Pata negra met ingelegde uitjes
9,75

Sateetjes met satésaus en kroepoek
7,50

Kipnuggets
Portie huisgemaakte kipnuggets met barbecuesaus
7,50

Sashimi
Plateau sashimi tonijn en zalm met bijpassende garnituren
12,00

Verse boerderijchips in de schil
3,50

Kaasstengels, 8 stuks met chilidip
6,75

Entrées

Toast zalm van het Vishuis
Gerookte zalm met huisgemaakte ei-dillesalade, geroosterd brood en garnituur van peterselie, rode ui en kappertjes
16,50

Scampi in look
Afgeblust met pernod, lente-ui, dille, room en venkel
14,50

Tonijn
Rauwe tonijn met zeewiersalade, wasabi, ingelegde gember en soja
19,00

Rijkgevulde vissoep
Afgeblust met cognac, look crostini en rouille van gepofte paprika
15,00

Terrine van oerbiet
Biet met bettine geitenkaas, salsa van avocado en granny smith
15,00

Garnalenkroketten
2 Hollandse garnalenkroketten van Holtkamp met toast en cocktailmayonaise
16,75

Garnalencocktail
Cocktail van Hollandse garnaal met romige cocktailsaus, peterselie en citroen
16,50

Carpaccio
Gesneden ossenhaas met pijnboompitten, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
14,00

Steak tartare à la maison
Met augurk, peterselie, kappertjes, eidooier, witte toast en truffelmayonaise
15,00

Zeeuwse oesters
Natuur met citroen en verse peper: 6 st. 15,50
Gegratineerd:  6 st. 18.50

Champignons farcis (V)
Grotchampignons gevuld met mon chou, ham en voorjaarskruiden, gegratineerd met chapelure
12,50

Coquilles nantua
Gebakken coquilles met nantuasaus en rivierkreeftjes
17,00

Hors d’œuvre Mauritz
Etagère met diverse voorgerechten, per 2 personen
35,00

Tempura groenten(V)
Tempura groenten met gele curry en mango
14,50

Hoofdgerechten

Bouillabaisse Normandie
Rijkgevulde vissoep afgeblust met cognac, look crostini en rouille van gepofte paprika
22,50

Vangst van de dag
Elke dag wisselend visgerecht rechtstreeks van de afslag
Dagprijs

Draadjesvlees
Langzaam gegaard draadjesvlees met jus van rode wijn
19,50

Eendenborst
Op het vet gebakken eendenborst met saus à l’orange en krokante sinaasappel
22,50

Kogelbiefstuk
In roomboter gebakken of van de barbecue met pommes allumettes en saus naar keuze
21,50

Schol
Gegrilde Scholfilet met botersaus en gepofte worteltjes
19,00

Sliptong à la meunière
Gebakken in roomboter met citroen en peterselie, geserveerd met tartaarsaus
22,75

Kipsaté gado gado
Met huisgemaakte atjar, gebakken uitjes, seroendeng, taugé, kroepoek en gebakken ei
19,75

Ribbetjes
Ribbetjes St.-Louis-style van de grill met looksaus, chilimayonaise, sla en frites
19,75

Brussels lof en croûte (V)
In bladerdeeg gerold witlof gevuld met bechamel van Herve kaas, bestrooid met gruyère
19,50

Shoarma (V)
Naanbrood met vegetarische shoarma, yoghurtsaus, pikante dip en koriander
19,75

BIJGERECHTEN

Haricots verts met uitgebakken spekjes
3,00

Pommes allumettes
3,00

Desserts en speciale koffies

Dame blanche
Drie bolletjes vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom
8,50

Warme smoutebollen
Met turrón
8,00

Brownietaart
Brownietaart van pure chocolade met chocoladesorbetijs
9,50

Gebak van de dag
Gebak uit de vitrine met bijpassend bolletje ijs
7,50

 

Warme madeleines
met chocoladesaus (6 stuks)
3,50

Crème brûlée
Verse vanille met een krokant gebrand suikerlaagje
7,75

Hangop pèche melba
Opgehangen yoghurt met warme perziken en amandelmacaron
8,50

Fromage
Kazen van kaasmeester van Tricht en Zoon, met vijgennotenbrood en vijgencompote
15,50

Speciale koffies
Irish, Italian, French en Spanish coffee, Dom coffee, Liqor 43 coffee en Baileys coffee
8,50

Espresso Martini
Cocktail met koude espresso, wodka, koffielikeur en suikersiroop
8,50