Menukaart
Grand Café

Menukaart

Kom in onze stadstuin genieten van  heerlijke patisserie, lunchgerechten, amuses of een diner.

Patisserie

Huisgemaakte appelkruimeltaart
5,50

Advocaatje met slagroom
5,50

Cheesecake karamel
5,50

Gebak van de dag
5,50

Extra slagroom
0,50

Soepen

Potage du jour
Dagelijks wisselende soep
8,50

Tomatensoep
Van zongerijpte tomaten met basilicum en balletjes
8,00

Uiensoep
Gekarameliseerde uien met Provençaalse kruiden en crouton van gruyère
8,00

Les pains

Keuze uit bruin of wit

Clubsandwich classique
Geroosterd brood met krokante kip, tomaat, komkommer, sla, kaas, spek, mayonaise en dunne frites
14,00

Clubsandwich Willemstad
Geroosterd brood met gerookte zalm van het Vishuis, Stellendamse garnaaltjes, eisalade, sla, rode ui, kappertjes en peterselie
14,50

Clubsandwich vegetarian (v)
Geroosterd brood met geitenkaas, gegrilde pompoen, vijg, spinazie, truffelhoning en walnoten
14,00

Lunchgerechten

Toast bospaddenstoelen
In kruidenboter en look gebakken paddenstoelen met rucola, Vacherin Mont d’Or en verse truffel
14,50

Pain bagnat carpaccio
Broodje uit de côte d’Azur, bruin of wit, met dungesneden ossenhaas, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten, tomaat en extra virgine olijfolie
14,50

Croquettes de veau ou fromage
Holtkamp kalfskroketten of kaaskroketten geserveerd met bruin of wit brood
12,50

Toast gerookte zalm Vishuis
Toast met gerookte zalm van het Vishuis, citroenmayonaise, peterselie, rode ui en
kappertjes
12,50

Toast Stellendamse garnaal
Toast met gemarineerde Stellendamse garnalen, avocado en cocktailsaus
16,50

Toast Oosterschelde paling
Toast met gerookte Oosterschelde paling met dragon, dille, yoghurt en mierikswortel
18,50

Hors d’oeuvre
Plateau met diverse lunchgerechten: broodje martino, broodje zalm met citroenmayonaise, omelet met paddenstoelen en truffelmayonaise, broodje kalfskroket, worstenbroodje en soepje naar keuze
17,50

Vol-au-vent
Koninginnenhapje gevuld met ragout van parelhoender met gebakken cantharellen en peterselie
14,50

Fricandon
Gehaktbrood met spek en Hervé kaas, bearnaisesaus, briochebrood en gebakken uien
12,50

Mitraillette
Franse baguette, belegd met pulled pork, frites, komkommer, kaas, radijs, tomaat en mayonaise van zwarte peper
12,50

Katsu sando
Japanse sandwich met krokant gebakken sukade, kwepi mayonaise, tonkatsusaus en rode kool
14,50

Grandes Salades

Salade scampi
Salade met krokant gebakken scampi, spek, ei, amusetomaatjes en honingmosterddressing
17,00
(supplement Foie Royale diervriendelijke ganzenlever 4,50)

Salade coquille en paddenstoelen
Lauwwarme salade van coquille en paddenstoelen met amusetomaatjes, raketsla, geroosterde hazelnootjes, rode kool, parmezaan en aceto balsamico.
(ook vega)
18,50

Salade carpaccio
Salade met dun geneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rucola, amusetomaatjes en truffelmayonaise
17,00

Salade chèvre (V)
Salade met geroosterde bieten, rode uien en warme geitenkaas uit de oven, geserveerd met tijm-honingcrumble, walnoten en raketsla
17,50

Oosterse salade
Oosterse salade met babi spek, veldsla, noodle, amuse tomaatjes, taugé, bimi, wortel, kool, cashewnoten en teriyaki
17,00

Salade Niçoise
Salade met romaine sla, gegrilde verse tonijn, haricots verts, zwarte olijf,
gezouten ansjovis, amusetomaatjes, gepocheerd hoeve-eitje en
caesarcrumble
18,00

Vissalade Mauritz
Rijk gevulde vissalade met gerookte makreel, gerookte zalm, gerookte paling,
Hollandse garnaal met crème fraîche, dille, haringkaviaar, amusetomaatje en
zacht gekookt ei
19,50

Amuses

Fromage
3 Kaasjes van kaasmeester van Tricht & zoon met vijgen-notenrozijnenbrood
7,00

Bitterballen, 8 stuks
Van Holtkamp met mosterd
6,75

Minigarnalenkroketten, 6 stuks
Met cocktailsaus
12,50

Breekbrood met smeersels
6,75

Minifrikandel
Met sjalotjes, mayonaise en ketchup, zoals de baas het wil
5,75

Oude kaas
Met selderijzout en mosterd
4,50

Toastje ossenworst
Met truffelmayonaise en zilveruitjes
6,50

Minikaaskroketjes van Holtkamp
6,75

Plateau gerookte zalm
10,00

Pata negra
Plateau dun gesneden Pata negra met ingelegde uitjes
9,75

Sateetjes met satésaus en kroepoek
7,50

Kipnuggets
Portie huisgemaakte kipnuggets met barbecuesaus
7,50

Sashimi
Plateau sashimi tonijn en zalm met bijpassende garnituren
12,00

Verse boerderijchips in de schil
3,50

Kaasstengels, 8 stuks met chilidip
6,75

Zeeuwse oesters

Oester nature
Zeeuwse oester, creuse, puur natuur met citroen en peper uit de molen
2,50 per stuk

Oester zoetzuur
Oester met zoetzuur van komkommer, granny smith, rijstazijn, gember en lente-ui
2,75 per stuk

Oester bloody mary
Oester met tomatensap, wodka, worchestersaus en selderijzout
3,00 per stuk

Oester oosters
Oester met Spaanse peper, look, sojasaus en sjalotten
2,75 per stuk

Oester framboise
Oester met vinaigrette van frambozen, sjalotjes en bieslook
2,50 per stuk

Oester citrus
Oester met peper uit de molen, passievrucht en olijfolie
2,75 per stuk

Oester nam kee
Oester met sojabonen, look, gember, Spaanse peper, sojasaus en bosui
3,00 per stuk

Oester gratiné
Oester gegratineerd met kruidenboter, look, sjalotjes en Parmezaanse kaas
3,00 per stuk

Oester greta garbo
Oester met gerookte zalm, crème fraîche, bieslook en Anna Dutch kaviaar
4,00 per stuk

Entrees

Oesters nature
Half dozijn Zeeuwse oesters, creuse, puur natuur met citroen en peper uit de molen
15,50

Oesters gratiné
Half dozijn gegratineerde oesters met kruidenboter, look, sjalotjes en Parmezaanse kaas
18,50

Toast zalm van het Vishuis
Gerookte zalm van het Vishuis met ei-dillesalade, geroosterde brioche en garnituur van peterselie, rode ui en kappertjes
16,50

Scampi diabolique
Gebakken garnalen met kerrie, look, Piment d’Espelette, room, venkel en pernod
15,50

Tonijn Tataki
Geschroeide tonijn met sesamkorst, sojadressing, wakame, wasabimayonaise, ingelegde gember en zeewiercrackers
19,50

Wildplateau
Everzwijnpaté met briochetoastje en cranberry, gerookte wilde eendenborst met portstroop en bosvruchten, rillette van eend met vijg, carpaccio van hert met
truffel, rucola, parmezaan en pijnboompitten
18,50

Garnalenkroketten
2 Holtkamp garnalenkroketten met romige cocktailsaus, citroen, peterselie en toast van brioche
17,00

Toast bospaddenstoelen
In kruidenboter en look gebakken paddenstoelen met rucola, Vacherin Mont d’Or en verse truffel
14,50

Toast paling
Toast met gerookte Oosterscheldepaling, dragon, yoghurt, dille en mierikswortel
18,50

Gevulde tomaatjes met garnaal
Gevulde tasty tom tomaatjes met Hollandse garnalen, cocktailsaus, Piment d’Espelette, veldsla en tomatencrumble
17,00

Carpaccio Mauritz
Dun gesneden ossenhaas met truffelmayonaise, lardo di Colonnata, rucola, Parmezaanse kaas, krokante truffel, balsamico en pijnboompitten
15,50
(supplement verse truffel 2,50)

Americain préparé
Huisgemaakte préparé van rundertartaar met cornichons, rode ui, peterselie, stroaardappel, eidooier en saus van filet préparé
15,50

Foie Royale diervriendelijke ganzenlever
Gebakken Foie Royale met gebakken brioche, gekarameliseerde appel en calvadosjus
19,50

Artisjok Vacherin Mont d’Or (V)
Gekookte artisjok met dip van St. Felicien en broodjes
14,50

Bouillabaisse Normandie
Rijkelijk gevulde vissoep afgeblust met cognac, crostini van look en rouille van
gezouten ansjovis
16,50

Hors d’oeuvre Mauritz
Diverse koude en warme voorgerechtjes per 2 personen
39,50

Plats

Wildstoof
Wildstoofpot met peperkoek en appelstroop, geserveerd met winters groentengarnituur
22,50

Bouillabaisse Normandie
Rijkelijk gevulde vissoep afgeblust met cognac, lookcrostini en rouille van
gezouten ansjovis
23,50

Vangst van de dag
Elke dag wisselend visgerecht, rechtstreeks van de vismarkt
Dagprijs

Noordzeetong 250 gram per stuk
Gebakken in beurre noisette, geserveerd met citroen en tartaarsaus
15,50 per stuk

Kogelbiefstuk, 200 gram
In roomboter gebakken met saus naar keuze
22,50

Hertenbiefstuk 200 gram
Gebakken hertenbiefstuk met vanillekorstje en gegratineerd met amandel. Geserveerd met gekarameliseerde uitjes en wildjus met peperkoek
23,50

Kipsaté gado gado
Met huisgemaakte atjar, gebakken uitjes, seroendeng, boontjes, komkommer, taugé, kroepoek en gebakken ei
19,75

Kabeljauw
Op de huid gebakken kabeljauw met pastinaken, zuurkool, spinazie, gebakken
paddenstoelen en knolselderij-botersaus
22,50

Ribbetjes
Ribbetjes St-Louis-style van de grill met looksaus, chilimayonaise en frites
19,75

Coquille in look (V)
Coquille van koningsoesterzwam, gebakken in knoflookboter, met Trompette de la mort, bloemkool Parmezaanse kaas en truffelreductie
19,50

Gegratineerde kreeft
Gegratineerde kreeft (een hele of halve) met saffraanboter, chapelure en Oud
Brugge
24,75, halve kreeft
41,50, hele kreeft

Winterse risotto (V)
Risotto met rode biet met geitenkaas, winterpostelein, honing-truffelcrumble
en groentenchips
19,50

BIJGERECHTEN
Stoofpeertjes
Gekookt in rode wijn
3,00

Aardappelkroketten
Met Belgische mayonaise
3,00

Gebakken
aardappelen
Met Belgische mayonaise
3,00

Verse frites
Met Belgische mayonaise
3,00

Pommes allumettes
Met truffelmayonaise
3,00

Spruitjes
Met uitgebakken spekjes
3,00

Slaatje
Caesarsalade
3,00

Witlofslaatje
Met appel
3,00

Desserts

Chocoladesoufflé
Belgische warme chocoladesoufflé met vanille-ijs en geslagen room
10,00

Dame blanche
Vanille-ijs met warme chocolade en slagroom
9,00

Gebakje met ijs
Keuze van een huisgemaakt gebakje uit de vitrine met bijpassend bolletje ijs
7,50

Fromage
Keuze uit onze kaaskaart van het kaasatelier in Oud-Gastel
9,50 3 kaasjes
15,50 6 kaasjes
21,50 12 kaasjes

Crème brûlée met Franse toast
Franse toast met crème brûlée, bosvruchten, bosvruchtenijs en hangop
10,00

Sinaasappel eclair
Eclair gevuld met Zwitsers room met sinaasappel, grand marnier, fruit ganache en een bolletje sinaasappelijs
10,00