Menukaart
Grand Café

Menukaart

Kom genieten van  heerlijke patisserie, lunchgerechten, amuses of een diner.

Patisserie

Huisgemaakte appelkruimeltaart
5,50

Advocaatje met slagroom
5,50

Limoen-meringuetaart
5,50

Gebak van de dag
5,50

Soepen

Tomatensoep
Van zongerijpte tomaten met basilicum en balletjes
8,00

Aspergesoep
Aspergesoep met ei, peterselie en room
9,00

Gestapelde boterhammen

Keuze uit bruin of wit

Clubsandwich classique
Geroosterd brood met krokante kip, tomaat, komkommer, sla, kaas, spek en mayonaise en dunne frites
14,00

Clubsandwich Willemstad
Geroosterd brood met gerookte zalm van het Vishuis, Stellendamse garnaaltjes, ei, sla, rode ui, kappertjes en peterselie,
14,00

Clubsandwich vegetarian (v)
Geroosterd brood met tapenade van peppaduw, mayonaise van zongedroogde
tomaat, venkel en avocado
14,00

Lunchgerechten

Croque madame truffel (V)
Gebakken briochebrood met bechamel, gruyère, truffeltapenade, rucola en gebakken ei.
Extra: rauwe ham, 2,00
14,50

Pain bagnat carpaccio
Broodje uit de Côte d’Azur bruin of wit met dun gesneden ossenhaas, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten, tomaat en extra virgine olijfolie
14,50

Croquettes de veau ou fromage
Holtkamp kalfskroketten of kaaskroketten geserveerd met bruin of wit brood
12,50

Toast gerookte zalm van het Vishuis
Toast met gerookte zalm van ‘t Vishuis, citroenmayonaise, peterselie, rode ui en kappertjes
16,50

Toast Stellendamse garnaal
Toast met gemarineerde Stellendamse garnalen, avocado en cocktailsaus
17,50

Toast Oosterschelde paling
Toast met Oosterscheldepaling, verse mierikswortel, kappertjes, rode ui en
peterselie
18,50

Hors d’oeuvre
Plateau met diverse lunchgerechten: broodje Martino, broodje zalm met
citroenmayonaise, spiegeleitje met ham en truffelmayonaise, broodje kalfskroket, worstenbroodje en soepje naar keuze
17,50

Bruschetta asperge (V)
Krokant zuurdesembrood met groene en witte asperges, hoeve-eitje, zongedroogde tomaat en choronsaus.
Extra: ham 2,00
15,50

Sandwich lamsvlees
Gegrild lamsvlees met komkommeryoghurtsalsa, rode ui, groene peper,
harissasaus, gepofte paprika en kool
14,50

Grandes Salades

Salade scampi
Gebakken scampi met witlof, selderij, druiven en lauwwarme Noilly-Prat-dressing
17,50

Salade coquille
Salade van gebakken coquilles met kropsla, wasabi, zure room, sesamzaad, roze pepertjes, limoen en radijs
18,50

Salade carpaccio
Salade met dun gesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rucola, amusetomaatjes en truffelmayonaise
17,00

Salade chèvre (V)
Voorjaarssalade van gebakken geitenkaas, dadels, walnoten en honing
Extra: spek 1,00
16,50

Salade Flamande (V)
Salade van witte en groene asperges met krieltjes, ei, crème fraîche en kropsla. Extra: ham 1,00
16,50

Salade Niçoise
Salade met Romaine sla, gegrilde verse tonijn, haricots verts, zwarte olijf, gezouten ansjovis, krieltjes, amusetomaatjes en gepocheerd hoeve-eitje
18,00

Vissalade Mauritz
Rijkelijk gevulde vissalade met gerookte zalm, gerookte paling, Hollandse garnaaltjes met crème fraîche, dille, amusetomaatjes en een zachtgekookt eitje
18,50

Entrees

Oesters nature Nr 2
Half dozijn Zeeuwse oesters, creuse, puur natuur met citroen en peper uit de molen
15,50

Oesters gratiné Nr 2
Half dozijn gegratineerde oesters met kruidenboter, look, lente-ui, broodkruim en Parmigiano Reggiano
18,50

Toast zalm van het Vishuis
Gerookte zalm van ‘t Vishuis met eidillesalade, geroosterd brioche en garnituur van peterselie, rode ui en kappertjes
16,50

Scampi diabolique
Scampi met kerrie, look, piment espelette, room, venkel en Pernod
15,50

Tonijn Tataki
Geschroeide tonijn met sesamkorst, sojadressing, wakame, wasabimayonaise,
ingelegde gember, en wasabicrackers
19,50

Vitello tonnato
Langzaam gegaarde kalfsmuis met tonijnmayonaise, rode ui en rucola
18,50

Assortiment van aperitief toastjes
8 toastjes met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, kaaskroketje,
Oosterscheldepaling, Iberische Belottaham, vitello tonnato, carpaccio en Americain préparé.
21,50

Garnalenkroketten
2 Holtkamp garnalenkroketten met romige cocktailsaus, citroen, peterselie en toast van brioche
17,00

Croquettes fromage
2 Holtkamp kaaskroketten geserveerd op briochetoast
12,50

Egg benedict asperge (V)
Gepocheerd hoeve-eitje met witte asperges, tuinkers, geroosterd brood, en
hollandaisesaus. Extra: ham 2,00
17,50

Toast Oosterscheldepaling
Toast met gerookte Oosterscheldepaling, gezouten roomboter, peterselie, rode ui, kappertjes en mierikswortel
18,50

Stellendamse garnaaltjes
Cocktail van Stellendamse garnaaltjes met citroen, kropsla en romige cocktailsaus
18,50

Carpaccio
Dun gesneden ossenhaas met rucola, Parmigiano Reggiano, extra virgine olijfolie en pijnboompitten
15,50

Americain préparé
Huisgemaakte préparé van rundertartaar met cornichons, rode ui, peterselie,
stroaardappel, eidooier en filet préparésaus
15,50

Bouillabaise Normandie
Rijkelijk gevulde vissoep afgeblust met cognac, lookcrostini en rouille van gezouten ansjovis
16,50

Hors d’ouvre Mauritz
Diverse koude- en warme voorgerechtjes, per 2 personen
39,50

Bruschetta asperge (V)
Krokant zuurdesembrood met groene en witte asperges, hoeve-eitje, zongedroogde tomaat en choronsaus. Extra: ham 2,00
15,50

Plats

Secreto Iberico
Krokant gebakken secreto met kalfsjus, hollandaisemayonaise en gefrituurde
asperges
23,50

Tatjespap
Gestoofde jonge saffraankrieltjes met gepocheerd scholfiletrolletje, Stellendamse garnaaltjes, Zeeuwse lamsoor, gepocheerd ei en botersaus
22,50

Kogelbiefstuk 200 gram
In roomboter gebakken met saus naar keuze
21,50

Sauzen:
Pepersaus
Champignonsaus
Bearnaisesaus
Bleu d’Auvergne
Kruidenboter
Choronsaus

Lamshaasjes
Lamshaasjes met couscous, voorjaarsgroenten, doperwten, munt en jus
van tijm en look
21,50

Noordzeetong 450 gram per stuk
Gebakken in beurre noisette, geserveerd met citroen en remoulademayonaise
Dagprijs

Frites stoofvlees
Rundersukade van Hollands weiderund, gestoofd in Willemsbier met huisgemaakte
appelcompote
22,50

Ribbetjes
Ribbetjes St-Louis-style van de grill met looksaus, chilimayonaise en frites
19,75

Asperge gerookte zalm
Asperges met gerookte zalm van ‘t Vishuis, mimosa van ei, krieltjes, peterselie, en hollandaisesaus
24,50

Asperge Flamande
Asperges met huisgemarineerd beenhammetje, mimosa van ei, krieltjes,
peterselie en botersaus
24,50

Groententaart (V)
Klassieke groententaart van filodeeg met spinazie, feta en met salsa van tomaat en tijm
21,50

Risotto met asperges (V)
Risotto van witte en groene asperges met parmezaan, doperwten, pecorino,
gemarineerde jonge spinazie en zacht gekookt hoeve-eitje
19,50

Bouillabaise Normandie
Rijkelijk gevulde vissoep afgeblust met cognac, lookcrostini en rouille van gezouten ansjovis
19,50

BIJGERECHTEN

Asperges
5 stuks met botersaus en mimosa van ei
5,00

Aardappelkroketten
Met mayonaise
3,00

Pommes allumettes
Met truffelmayonaise
3,00

Slaatje
Gemengde groene salade of witlofsalade
3,00

Gestoofde krietjes
Met verse peterselie
3,00

Spinazie à la crème
Met een hardgekookt eitje
3,00

Desserts

Coupe yoghurt
Frozen-yoghurtijs met bosvruchten, granola en crème de cassis
10,00

Gebakje met ijs
Keuze voor een huisgemaakt gebakje uit de vitrine met bijpassend bolletje ijs
7,50

Fromage
Keuze uit onze kaaskaart van het Kaasatelier in Oud-Gastel,
3 stuks 9,50
5 stuks 15,50
7 stuks 19,50

Crème brûlée
Verse vanille gekarameliseerd met suiker
10,00

Aardbeien romanoff
Zomerkoninkjes met krokant eiwit, vanille-ijs en room van wodka en aardbei
10,00

Scroppino
Citroenijs met prosecco, limoncello en munt
10,00

Dame blanche
Vanille-ijs met chocolade-ijs en warme chocoladesaus
10,00

Coupe café
IJskoffie van Baileys met koffieboontjes en turrón
10,00

Coupe fruit
Vers fruit met drie bolletjes sorbetijs
10,00