Tafel reserveren
Het Grand Café is elke dag open vanaf 7:00 in de ochtend tot 22:30 uur. Wil je zeker zijn van een plekje? Vul hieronder je gegevens in, dan zorgen wij dat er een mooie tafel voor je klaar staat! Bekijk hier de menukaart.
Let op: Hiermee is je bevestiging nog niet definitief. Wacht op de definitieve bevestiging in je mailbox.
Vragen?
Bel 0168-472 177, wij helpen je graag verder.
Menukaart
Kom genieten van heerlijke patisserie, lunchgerechten, amuses of een diner.
Ontbijt
Kom lekker genieten van een ontbijt bij Mauritz. Op zondag serveren wij een heerlijk Lazy Sunday Breakfast.
Patisserie
Huisgemaakte appelkruimeltaart.
5,50
Advocaatje met slagroom
5,50
Tarte du jour
5,50
Aardbeienslof
5,50
Amuses
Bitterballen draadjesvlees van Holtkamp met mosterd, 8 stuks
10,00
Minigarnalenkroketten van Holtkamp, met cocktailsaus, 6 stuks
16,50
Breekbrood met 3 smeersels
8,50
Minifrikandel met sjalotjes, mayonaise en ketchup
7,50
Minikaaskroketjes van Holtkamp, 6 stuks
14,25
Plateau Pata negra, dun gesneden met ingelegde uitjes
13,50
Kipnuggets, huisgemaakt met barbecuesaus, 8 stuks
9,00
Kaasstengels, Old Amsterdam 8 stuks
9,00
Kaasplankjes met kazen van het Kaasatelier
3 kazen: 9,50
5 kazen: 15,50
7 kazen: 19,50
Verse calamaresringen met aïoli
10,00
Ribbetjes Mauritz, 6 stuks
9,00
Peking speklappen met hoisinsaus en Japanse mayonaise
9,50
(V) Gefrituurde oosterse groenten met sojadressing
8,50
Crunchy sushi met wasabi mayonaise, ponzusaus, wakame en gember
12,50
(V) Blooming onion met sharizamayonaise
12,50
(V) Bruschetta met tomatenbasilicumsalade, 6 stuks
12,00
Kibbeling met remouladesaus
12,50
Vers gebakken chips met currydip, tomaat crumble, paprika en Spaanse peper
6,00
ZEEUWSE OESTERS, PER STUK
Oester nature, Zeeuwse creuse puur natuur met citroen en peper uit de molen
3,75
Oester zoetzuur, Oester met zoetzuur van komkommer, granny smith, rijstazijn, gember en lente ui
4,00
Oester bloody mary, Oester met tomatensap, wodka, worchester en selderijzout
4,00
Oester framboise, Oester met vinaigrette van frambozen, sjalotjes en bieslook
4,00
Oester Rockafeller, Oester met dragon, tabasco en kaas, gegratineerd
4,00
Oester vinaigrette, rodewijnazijn en sjalotjes
4,00
Oester nam kee, Oesters met sojabonen, look, gember, Spaanse peper, sojasaus en bosui
4,00
Soepen
FRANSE UIENSOEP
Gegratineerde uiensoep met een kaascrouton van gruyère
8,50 Allergeencode: 2, 14
TOMATENSOEP
Soep van zongerijpte tomaten met basilicum en balletjes
8,50 Allergeencode: 1, 2, 4,14
SOUPE DU JOUR
Dagelijks wisselende soep van het seizoen
8,50
Grandes Salades
SALADE NIÇOISE
Salade met rosé gebraden tonijn, kropsla, zwarte olijfjes, gepocheerd eitje, rode ui, ansjovis, jonge aardappeltjes, haricots verts en ansjovisdressing
19,50 Allergeencode: 1,12
SALADE PADDENSTOELEN (V)
Salade met gebakken bospaddenstoelen, gegrilde courgettes, amusetomaatjes, notensla, limoenricotta en hazelnoot crumble
18,50 Supplement verse truffel 4,00
Allergeencode: 6
SALADE CARPACCIO
Salade met dun gesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rucola, amusetomaatjes en truffelmayonaise
22,50 Allergeencode: 1, 4, 5, 6
SALADE CHÈVRE (V)
Salade van jonge bladsla met gebakken geitenkaas, ingelegde rabarber, zongedroogde tomaatjes, walnoten, witlof en honing 19,50
Supplement spek 2,50 Allergeencode: 4, 5,14
SALADE CAESAR
Salade met krokant gebakken kip, romainesalade, amusetomaatjes, gepocheerd eitje, Parmezaanse kaas, ansjovis, rode ui en vers gebakken broodsoldaatjes
19,50 Allergeencode: 1, 2, 4
VISSALADE MAURITZ
Rijkelijk gevulde vissalade van gerookte zalm, gerookte paling, Hollandse garnaaltjes met crème fraîche, dille, amusetomaatjes en een zacht gekookt eitje
26,50 Allergeencode: 1, 4, 12, 13
LUIKSE BIETSALADE (V)
Salade met ingelegde bietjes, prinsessenboontjes, gekookte aardappeltje, Hüttenkäse, zacht gekookt eitje, ingelegde uitjes en pijnboompitten
17,50 Supplement gerookt spek 2,50
Allergeencode: 1, 4, 6
SALADE SCAMPI
Gebakken scampi met witlof, radijs, avocado, rode kool, cashewnoten, rode ui en tahinidressing
22,50 Allergeencode: 6, 8
Gestapelde boterhammen
CLUBSANDWICH CLASSIQUE
Geroosterd brood met geplukte kip, tomaat, komkommer, sla, oudekaassalade, zwartepepermayonaise, speklap en dunne frites
16,50 Allergeencode: 1, 2, 3, 4, 5,14
CLUBSANDWICH WILLEMSTAD
Geroosterd brood met gerookte zalm van ‘t Vishuis, Hollandse garnaaltjes, krabsalade, sla, tomaat, komkommer en dunne frites
18,50 Allergeencode: 1, 2, 5, 8, 12,14
CLUBSANDWICH VÉGÉTARIEN (V)
Geroosterd brood met préparé van peppadew, burrata, tomaatjes, jonge bladsla en basilicum
16,50 Allergeencode: 2
Lunchgerechten
CROISSANT VACHERIN MONT D’OR
Croissant bun met gebakken bospaddenstoelen oversmolten met Vacherin Mont d’Or.
18,50 Supplement: uitgebakken spekjes 2,50 Allergeencode: 2, 4
FOCACCIA CARPACCIO
Focacciabroodje belegd met dungesneden ossenhaas, rucola, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en tomaatjes
16,50 Allergeencode: 2,4,6
CROQUETTES DE VEAU OU FROMAGE
2 Holtkamp kalfskroketten of kaaskroketten geserveerd met bruin of wit brood
15,50 Allergeencode: 1,2,3,4,14
GARNALENKROKETTEN
2 Hollandse garnalenkroketten met romige cocktailsaus, citroen, peterselie en toast van brioche
19,50 Allergeencode: 2,4,12
TOAST GEROOKTE ZALM VAN ‘T VISHUIS
Toast met gerookte zalm van ‘t Vishuis, citroenmayonaise, scharreleisalade, peterselie, rode ui en kappertjes
22,50 Allergeencode: 1, 2, 3, 4, 8, 14
CIABATTA BOLOGNESE
In olijfolie gedrenkt krokant gebakken ciabattabrood met ragout van rundergehakt à la Bolognese, rucola en Parmezaan
19,50 Allergeencode: 2, 4
TOAST OOSTERSCHELDEPALING
Toast met Oosterscheldepaling, verse mierikswortel, rode ui en peterselie
24,50 Allergeencode: 2,4,11
HORS D’OEUVRE
Plateau met diverse lunchgerechten: broodje carpaccio, broodje zalm met citroenmayonaise, spiegeleitje met spek en truffelmayonaise, broodje kalfskroket, croque monsieur en soepje naar keuze
19,50 Allergeencode: 1, 2, 4, 5, 11
BOUCHÉE À LA REINE
Roomboter bladerdeegbakje gevuld met ragout van hoevekip, Parijse champignons en mousselinesaus
18,50 Allergeencode: 2, 4
CROQUE MADAME (V)
Tosti uit het wafelijzer met bechamelsaus, emmentaler, twee gebakken hoeve-eitjes en béarnaisemayonaise
Supplement Iberische Belottaham 4,00
15,50 Allergeencode: 1, 2, 4
TRUFFELOMELET CHASSEUR (V)
Klassieke omelet met champignons en jagerssaus, geroosterd zuurdesembrood en verse truffel
18,50 Allergeencode: 1, 2
Wildgerechten
VOORGERECHTEN
TERRINE WILDZWIJNSHAM
Terrine van wildzwijnsham met toastje bospaddenstoelentapenade, Berlinerbol met rillette en stroop van rode port
22,50
HERTENCRUDO
Dungesneden rauwe hertenrugfilet met ganzenlever, truffeltapenade, vinaigrette van morilles en gebakken cantharellen
21,50
WILDBOUILLON
Huisgemaakte dubbelgetrokken wildbouillon met biscotte van Trompet de la mort, gepofte Maitake, gerookte boter en ricotta
10,00
HOOFDGERECHTEN
WILDSTOOF
Wildstoof van wild zwijn met bosvruchten, appelstroop, paddenstoelen, zilveruitjes en peperkoek, met klassiek wildgarnituur
25,50
HERTENBIEFSTUK
Hertenbiefstuk met bordelaisesaus, amandel-vanillekorstje, merg en klassiek wildgarnituur
27,50
FAZANT
Rouleau van fazant en zuurkool, gekonfijt pootje, saus van room en morilles en klassiek wildgarnituur
25,50
NAGERECHTEN
STOOFPEREN
Crumble van stoofperen, warm uit de oven, met crème anglaise en hangop van vanille
11,50
Entrees
OESTERS NATURE NR 2
Half dozijn Zeeuwse oesters, creuses, puur natuur met citroen en peper uit de molen
21,50 Allergeencodes: 1, 2, 4,12
OESTERS GRATINÉ NR 2
Half dozijn gegratineerde oesters met kruidenboter, look, lente-ui, broodkruim en Parmigiano Reggiano
22,50 Allergeencodes: 1, 2, 4,12
TOAST ZALM VAN ‘T VISHUIS
Gerookte zalm van ‘t Vishuis met ei-dillesalade, geroosterde brioche en garnituur van peterselie, rode
ui en kappertjes
22,50 Allergeencode: 1, 2, 3, 4,11
ASSORTIMENT APERITIEFTOASTJES
8 toastjes met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, kroketje van oude kaas, Iberische Belottaham, carpaccio, Americain préparé en krabsalade
24,50 Allergeencode: 1, 2, 4,12
CROQUETTES FROMAGE (V)
2 Holtkamp kaaskroketten geserveerd op toast van brioche
16,50 Allergeencode: 1, 2, 3, 4, 5, 8
GARNALENKROKETTEN
2 Holtkamp garnalenkroketten met romige cocktailsaus, citroen, peterselie en toast van brioche
19,50 Allergeencode: 1, 2, 3, 4, 5, 8
STRACCIATELLA DI BURRATA (V)
Plateau van stracciatella di burrata met gebakken koningszwam, tomatencrumble, basilicumolie
Tomberry tomaatjes en krokante ciabatta
19,50 Allergeencode: 2, 3
PATÉ EN CROUTE
Huisgemaakte paté van eend met rode port en eendenlever in brooddeeg met compote van ui en peperkoek
24,50 Allergeencode: 2
COQUILLE EN CROÛTE
Gegaard bladerdeeg met cantharellen, geserveerd met opgeklopte beurre noisette
24,50 Allergeencode: 1, 2, 4, 8
CARPACCIO
Dungesneden ossenhaas met rucola, Parmigiano Reggiano, extra virgine olijfolie en pijnboompitten
18,50 Supplement truffelmayonaise 1,00
Allergeencode: 4, 6
HORS D’OEUVRE MAURITZ
Diverse koude en warme voorgerechtjes per 2 personen
50,00 Allergeencode: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9,11,14
AMERICAIN PRÉPARÉ
Versgemaakte préparé van rundertartaar met cornichons, rode ui, peterselie, stroaardappel, eidooier en préparésaus
18,50 Allergeencode: 1, 4
CHARCUTERIE À LA MAISON
Huisgemaakte coppa di Mauritz, rilette van buikspek, droge worst van everzwijn, confiture van granaatappel, ingelegd tafelzuur en brioche toast
22,50 Allergeencode: 2
TOAST OOSTERSCHELDEPALING
Toast met gerookte Oosterscheldepaling, gezouten roomboter, peterselie, rode ui, en mierikswortel
24,50 Allergeencode: 1, 2, 3, 4,12
HOLLANDSE GARNALEN
Cocktail van Hollandse garnaaltjes met romige cocktailsaus, citroen, zachtgekookt eitje en Little Gem sla
26,50 Allergeencode: 1, 5, 8, 12
SCAMPI DIABOLIQUE
Gepelde garnalen met kerrie, look, Piment d’Espelette, room, venkel en Pernod
18,50 Allergeencode: 1, 4, 8
HEILBOT
Gepekelde heilbot in bieten met gin, dille, mosterd, honing, zure room en zalmeitjes
24,50 Allergeencode: 5, 12
TERRINE VAN BLUE STILTON (V)
Rillette van paddenstoelen en peer met huisgemaakt stokbroodje
19,50 Allergeencodes: 2
RODE BIET (V)
Rode bietjes met balsamico-uitjes, geitenkaas, sous-vide gegaarde bietjes en bietensla
17,50 Allergeencode: 4
Hoofdgerechten
JACHTSCHOTEL
Stoofschotel van sukade met aardappelpuree, zuurkool, appeltjes, gegratineerd met gruyère en huisgemaakte aardappelcompote
22,50 Allergeencode: 2
TOURNEDOS
In roomboter gebakken tournedos met saus naar keuze
34,50 Allergeencode: 4
SAUZEN
Pepersaus, champignonsaus, bearnaisesaus, bleu d’Auvergne en kruidenboter
TOURNEDOS ROSSINI
In roomboter gebakken tournedos met crostini, truffel, gebakken ganzenlever en Sauce Périgueux
39,50 Allergeencode: 2, 4
AMERICAIN PRÉPARÉ
Versgemaakte préparé van rundertartaar met cornichons, rode ui, peterselie, stroaardappel, eidooier en préparésaus
24,50 Allergeencode: 1,4
OOSTERS DRAADJESVLEES
Op oosterse wijze gemarineerd draadjesvlees met sesam, gefrituurde boerenkool, krokante rijst en wasabimayonaise
23,50 Allergeencode: 1,10
RIBBETJES MAURITZ
Ribbetjes St-Louis-style van de grill met looksaus en chilimayonaise
24,75 Allergeencode: 1
EENDENBORST
Op het vet gebakken eendenborst met oosterse rauwe groenten, teriyakisaus, sesam, zoete aardappel, pastinaak en gefrituurde noodles
24,50 Allergeencode: 2, 10
COTELETTE SUISSE
Rib roast gepaneerd en krokant gebakken met ham, Vacherin Mont d’Or en truffeljus
24,50 Allergeencode: 2,3
TATJESPAP
Op de huid gebakken kabeljauw met karnemelkpuree, Hollandse garnaaltjes, gepocheerd ei en botersaus
24,50 Allergeencode: 1, 4, 8, 12
NOORDZEETONG 400/500 GRAM
Gebakken in beurre noisette, geserveerd met citroen en remoulademayonaise
Dagprijs Allergeencode: 4,11
CHOUCROUTE DE LA MER
Rijkgevulde visschotel met diverse soorten vis-, schaal- en schelpdieren, rieslingzuurkool, aardappelpuree, dille en beurre blanc van champagne
26,50 Allergeencodes: 1, 4, 8, 12
GAMBA IN KATAIFI
Met tagliatelle van scampi, Piment d’Espelette, looksaus, doperwtjes en dragonolie
27,50 Allergeencode: 1, 2, 8
PASTA TRUFFEL (V)
Huisgemaakte pasta met verse truffels en zwarte peper, gebonden met eidooier en Parmezaanse kaas, gepocheerd ei en verse truffel
22,50 Allergeencode: 1, 2, 4
PADDENSTOELEN WELLINGTON (V)
Met zoete aardappelpuree, boerenkool en geglaceerde rode biet
22,50 Allergeencode: 2
BIJGERECHTEN
SPRUITJES
Pannetje spruitjes
4,00
AARDAPPEL-AMANDELKROKETJES
Met mayonaise
4,00
POMMES ALLUMETTES
Met truffelmayonaise
4,00
BRUSSELS LOF
Witlof met ham en kaas uit de oven
4,00
SPINAZIE À LA CRÈME
Spinazie met room en zachtgekookt ei
4,00
Desserts
PARIS BREST
Soezenring gevuld met pralineroom, amandelen en hazelnotenijs
13,50 Allergeencode: 1, 2, 4, 6
GEBAKJE MET IJS
Keuze voor een huisgemaakt gebakje met bijpassend bolletje ijs
8,50 Allergeencode: 1,2,4
FROMAGE
Kazen van Van Tricht uit Antwerpen
3 stuks 9,50
5 stuks 15,50
7 stuks 19,50
RIJSTEPAP BRULÉE
Romige rijstepap met saffraan, krokant suikerlaagje en gepofte rijst
13,50 Allergeencode: 1, 4
DAME BLANCHE
Huisgedraaid vanille-ijs met warme Belgische chocoladesaus en slagroom
12,50 Allergeencode: 1,4
SABAYON ELIXER D’ANVERS
Au bain marie geklopte eidooier met elixer d’Anvers, vanille-ijs en bitterkoekjes
13,50 Allergeencode: 1,2
CAFÉ GOURMAND
Diverse huisgemaakte patisserie, vier stuks per persoon
12,50
BEIGNET AUX POMMES
In calvados gemarineerde appel gefrituurd met kaneelsuiker, kaneelijs en vanillesaus
12,50 Allergeencode: 1, 3
Allergeeninformatie
Allergeencode 1
Gerecht bevat eieren
Allergeencode 2
Gerecht bevat gluten
Allergeencode 3
Gerecht bevat lupine
Allergeencode 4
Gerecht bevat melk
Allergeencode 5
Gerecht bevat mosterd
Allergeencode 6
Gerecht bevat noten
Allergeencode 7
Gerecht bevat pinda’s
Allergeencode 8
Gerecht bevat schaaldieren
Allergeencode 9
Gerecht bevat selderij
Allergeencode 10
Gerecht bevat sesamzaad
Allergeencode 11
Gerecht bevat soja
Allergeencode 12
Gerecht bevat vis
Allergeencode 13
Gerecht bevat weekdieren
Allergeencode 14
Gerecht bevat sulfiet